ایسنا : علیرضا زاکانی عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس گفت : نباید فضای اجتماع با گمانه زنی های نادرست مشوش شود و دستاورد های دستگاه های اجرایی و نظارتی را در طول سال های قبل زیر سوال ببریم چرا که با مشوش کردن فضای انتخاباتی ممکن است یاس و نا امیدی در جامعه رقم بخورد.
وی با تاکید بر ضرورت پرهیز اطرافیان کاندیدا ها از هر گونه افراط و تفریط گفت : قطعا این امر کمک می کند فضای انتخاب فضایی اخلاقی و پویا باشد و با گرمی و نشاط بیشتری مردم امیدوار شوند و با حضور گسترده و انتخاب شایسته انتخابات را پشت سر بگذارند.
کارگردان فیلم انتخاباتی محمود احمدی نژاد برای دهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد : این فیلم در ستاد انتخابات به طور رسمی کلید خورد.
جواد شمقدری مشاور هنری رئیس جمهور در گفتگو با مهر در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون درباره چگونگی ساخت این فیلم با احمدی نژاد دیدار و گفتگو کرده یا خیر گفت : بنده تا کنون هیچ دیداری نداشتم و رئیس جمهور نیز در مورد چگونگی ساخت فیلم با بنده حرفی نزده.
همچنین شمقدری گفت این طبیعی است که ما برای ساخت فیلم از آرشیو سفر های استانی هم استفاده می کنیم .
شمقدری کارگردان فیلم انتخاباتی رئیس جمهور در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم بوده.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که باید جنبه های مثبت موجود را نیز دید تا به آینده امیدوار شد گفت : باید از راه های صحیح و عاقلانه مشکلات را حل کنیم تا عقلانیت حاکم شود.
به گزارش مهر : این مرجع تقلید در دیدار شرکت کنندگان در همایش ملی مسوولان دانشجویی و جوانان ستاد میرحسین موسوی گفت : مشکلات زمان ما بیش از هر زمان دیگری است. اما در مقابله با مشکلات نباید حالت انفعالی به خود گرفت . بلکه باید با امیدواری مشکلات را عاقلانه و با نیت خالص حل کرد.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به مشکلات موجود در کشور خاطر نشان کرد : شبهات و تهدید های سیاسی و نظامی و اقتصادی و اخلاقی مشکلاتی است که توسط دشمن برای کشور ایجاد شده است.اما باید امیدواری و استفاده از استعداد ها وتوان مشکلات را حل کرد.
محمد رضا خاتمی عضو ارشد حزب مشارکت گفت: آنچه امروز در کشور ما اتفاق افتاده حاصل شعارزدگی و نااهل بودن دولتمردان برای اداره کشور است.
به گزارش ایرنا : محمد رضا خاتمی در جمع گروهی از مردم خرم آباد افزود : زمانی که این مشکل مهم در کشور وجود داشته باشد به طور قطع مشکلات فراوان دیگری را با خودش به دنبال خواهد آورد.وی اظهار کرد : ما به دنبال نجات ایران و خواهان تغییر و تحول در کشور هستیم . ایران به واسطه مشکلات فراوانی که دارد امروز نیازمند تغییر است.
یک داوطلب انتخابات ریاست جمهوری دهم که شغل خود را قالیبافی معرفی کرد گفت : قالیباف واقعی من هستم و اگر رئیس جمهور شوم کابینه یوزارسیف را تشکیل می دهم.
به گزارش فارس این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری دهم پس از ثبت نام و ارائه مدارک خود به ستاد انتخابات کشور با حضور در جمع خبرنگاران گفت : من قالیباف واقعی هستم چون شغل من قالیبافی است و اگر رئیس جمهور شوم به هر خانواده 5 میلیون پول می دهم تا 15 ساله قسط های آن را بپردازند.
گروه سیاسی جام جم : مهدی کروبی دیروز برخلاف روزهای گذشته صحبت هایش بیشتر حول و حوش سیاست های خارجی اش بود.کروبی روز های گذشته بیشتر راجع به مسائل اقتصادی صحبت کرده بود.
کروبی دیروز در گفتگو با روزنامه آلمانی تاگس اشپیگل با تاکید بر این که آمریکا باید اولین قدم عملی را در بهبود رابطه با ایران بردارد اظهار کرد : کشور ما اجازه قیومیت برای خود را نمیدهد .
کروبی همچنین خاطر نشان کرد : آمریکایی ها ده سال است به ایرانی ها بی حرمتی کرده و آنها را رنجانده اند و حالا آنها باید اولین قدم را در بهبود رابطه با ایران بردارند.
کروبی همچنین درباره ی برنامه هسته ای کشورمان اظهار کرد : ما می خواهیم به فناوری هسته ای دستیابیم اما این مهم است که به طرف مقابل احترام بگذاریم و با هم صاف و شفاف صحبت کنیم...
گروه سیاسی جام جم : نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشرو بودن انتخابات ریاست جمهوری این عرصه را میدانی برای حضور گسترده و مشارکت ملت ایران بویژه نخبگان و چهره های علمی و دانشگاهی و حوزوی وسیاستمداران معتقد و وفادار به مردم ونظام عنوان کرد.ابوترابی فرد گفت: با حضور چهره های سیاسی شناخته شده و برجسته از جریانات متنوع سیاسی و فکری کشور راه برای حضور حداکثری مردم با حضور گرایش های سیاسی متنوع هموار شده است.به گزارش ایسنا : نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اظهار امیدواری از این که در این چارچوب شاهد حضور تحسین برانگیز در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو باشیم گفت : امیدواریم مردم ایران انتخابی عزت بخش و اقتدار آفرین و مثال زدنی داشته باشند.ابوترابی فرد در ادامه اظهار کرد : از کاندیداهای ریاست جمهوری و هواداران آنان انتظار میرود در روش نفس و کلام خود اموزه های دینی و اخلاقی را معیار قرار داده و از موازین اخلاقی و دینی فاصله نگیرند.
صحبت های
زیادی چه در مجلس و هیئت دولت و چه در بین مردم درباره ی سن حق رای در انتخابات
ریاست جمهوری به عمل آمده است و خیلی ها با 15 سال(متولدین سال 1373) و خیلی ها با 18 سال (متولدین سال 1370) موافق بوده اند.اما باید
لحظه ای درنگ کرد و دید که آیا یک نوجوان پانزده ساله می تواند درک درستی از مسائل
سیاسی و اجتماعی داشته باشد.
بله در
بعضی مواقع نوجوانانی هستند که واقعا درک و شعور زیادی در مورد این مسائل دارند
ولی ما باید بدانیم و آگاه باشیم که همه ی نوجوانان دارای این درک و شعور بالا
نیستند و بعضی ها حتی به بلوغ شرعی هم نرسیده اند.
اما بعضی مواقع پیش می آید که افراد حتی در سنین بالا هم درک درستی از این مسائل ندارند و می آیند و رای می دهند. در مورد این گونه افراد باید گفت که متاسفانه هیچ راهکار و راه حلی پیشنهاد نشده و آن ها هم می توانند در انتخابات شرکت کنند.
اما یکی از راه حل های این مشکل آن است که زحمت را بر گردن آموزش و پرورش بگذاریم و از طرف معلمین خوب و توانا و آگاه در امر سیاست مثل دبیران اجتماعی فرهنگ سازی انتخاباتی به شاگردان شود و از طرف آنها به والدین کم سواد منتقل شود.
بنابراین تا زمانی که ما برای جا انداختن فرهنگ انتخاباتی و سیاسی در آموزش و پرورش عملی انجام ندهیم سن 18 سالگی برای حق رای بسیار سن مناسب و متعادلی می باشد.
دست نوشته مدیر وبلاگ
گروه سیاسی جام جم : در آستانه انتخابات شنیدن اظهارات کاندیداهای ریاست جمهوری و تطابق نداشتن آنها با یکدیگر بیش از هر زمانی ضرورت برگزاری مناظره میان چهره های سیاسی را نمایان می کند .اگر به صحبت هایی که این روز ها از سوی چهره های مطرح داوطلب انتخابات ریاست جمهوری بیان می شود نگاهی بیاندازید و میان گزارش های ارائه شده از سوی کاندیداهای منتقد دولت و آمار و ارقام ارائه شده از سوی دولت مقایسه ای به عمل آورید مشاهده خواهید کرد که قضاوت میان دو طرف کاری مشکل است.
به عنوان مثال برخی کاندیداها با اشاره به درآمد های بی سابقه ی نفتی در دولت نهم و برداشت زیاد از حساب ذخیره ی ارزی عملکرد دولت را زیر سوال می برند اما در سوی دیگر مسئولان دولت با ارائه آماری از پروژه های عمرانی در دولت نهم عملکرد خود را قابل قبول و بهتر از دولت های گذشته می دانند. یا شاهد بودیم که بعد از کنفرانس دوربان در حالی که حامیان دولت حضور رئیس جمهور را در این کنفرانس باعث افزایش اقتدار بین المللی ایران عنوان می کردند مخالفان دولت این مساله را زیر سوال می برند .همچنین می توان به انتقاد هایی اشاره کرد که نسبت به برخی تندروها در دوره اصلاحات مطرح می شود که با وجود این انتقادها آنها عملکرد خود را قابل دفاع می دانند.
البته مسلما شخصیت های سیاسی که خود را برای ریاست جمهوری کاندیدا کرده اند نسبت به وضع موجود انتقاد دارند و معتقدند با برنامه خود می توانند وضعیت کشور را ارتقا دهند و از همین رو طبیعی است که در صحبت های انتخاباتی نقد از جایگاه خاصی برخوردار است.اما برای مردمی که می خواهند از میان وضعیت فعلی و منتقدان آن که با برنامه های خود که به میدان آمده اند دست به انتخاب بزنند باید شرایطی فراهم شود که در فضایی عقلانی و به دور از احساس تصمیم گیری کنند.در اظهارات یکطرفه هر یک از شخصیت ها تلاش می کند با دست گذاشتن روی نقاط ضعف طرف مقابل و برجسته کردن نقاط مثبت خود شرکت کنندگان در انتخابات را متقاعد کند که به او رای بدهند.اما در جلسات منظره که با پرسش و پاسخ میان دو طرف شرکت کننده در جلسه برگزار می شود هر یک از شرکت کنندگان می کوشند تا با استدلال های خود رقیب را متقاعد کند و ماحصل آن می تواند به مردم در انتخاب اصلح یاری رساند.