با داغ تر شدن فضای انتخابات به وسیله ی رسانه و ستاد ها و تبلیغات کاندیداها لزوم مشارکت شهروندان در انتخابات هم داغ تر و مهم تر می شود.
طرح هایی که کاندیداها می دهند بسیار زیاد است به طوری که حتی خیلی ها از برخی طرح های کاندیدای خودشان هم خبردار نیستند.البته همه ی شهروندان باید طرح های کاندیدای منتخب خود را مورد بررسی قرار دهند و به آن ها توجه کنند.در این میان عده ای هم هستند که با این بهانه که کاندیدای مورد نظر آن ها در بین کاندیداها نیست به پای صندوق های رای نمی روند و رای نمی دهند.این گونه افراد باید بدانند که انتخابات علاوه بر جنبه داخلی جنبه های خارجی دیگری هم دارد و همان طور که ما در زمان انتخابات کشور آمریکا دو کاندیدای آنها و مردم آمریکا را زیر نظر داشتیم آن ها هم ما را زیر نظر گرفته و منتظر لغزش ما هستند.
پس بنابراین اگر شخصی به هر دلیلی کاندیدای مورد نظر خود را پیدا نکرد حتما باید به کاندیدایی که صلاحیت بیشتری دارد و طرح هایش معقولانه تر است رای بدهد .نه اینکه وقتی کاندیدای خود را پیدا نکرد رای ندهد یا بدون توجه به پای صندوق های رای برود.
باز هم در این میان افرادی را می توان یافت که فکر می کنند که یک رای آنها چیزی به حساب نمی آید و چه آن ها رای بدهند و چه رای ندهند نتیجه تقریبا یکی خواهد بود.به این گونه افراد باید بگوییم که این طور نیست و به قول معروف ( قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود. )
البته می دانم که دیگر این جور شعار ها و نصیحت ها بحثی کلیشه ای شده است ولی اگر از جهتی علمی تر و حسابی تر حساب کنیم . اگر کل شهر های ایران را 500 تا حساب کنیم و در هرکدام از این پانصد شهر هزار نفر ناقابل نخواهند رای بدهند و به نوعی فکر می کنند که رای آنها چیزی به حساب نمی آید چیزی حدود پانصد هزار رای کم می شود.یعنی چیزی حدود پنج تا ورزشگاه آزادی پر از تماشاگر.
پس بنابراین کسی نباید چیزی را بهانه کند و از زیر بار رای دادن در برود که این امر یک امر ملی و واجب است.
امیدواریم 22 خرداد مردم در صف های طولانی اخذ رای با شادی و نشاط انتخابی درست کنند و آینده کشور را بسازند.نباید فراموش کنیم که ما هم روزی در کتاب تاریخ مدارس خواهیم بود و باید جواب آیندگان را بدهیم.
دست نوشته مدیر وبلاگ
روزنامه جام جم : به ابتکار رسانه ملی در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نامزدهای انتخابات به صورت دو نفره در مناظره هایی شرکت خواهند کرد.این برنامه با هدف آشنایی بیشتر مردم با دیدگاه ها و برنامه ها و رویکردهای نامزد ها در یک فرصت برابر و فهرستی از پرسش های مشترک باشد.4 نامزد که از چهره های شناخته شده نظام هستند در برابر دیدگاه مردم و جهانیان و در نهایت ادب و اخلاق چرایی ورود به عرصه پذیرش این امانت و نیز چگونگی تحقق برنامه های خود را تبیین و تشریح خواهند کرد.
در یک نگاه کلی آنچه که به نظر بنده نباید های مناظره می باشد و نامزدها باید بیش از هر کس مراقبت کنند که به آن حریم ورود نکنند و خط قرمز مناظره تلقی می شود عبارت است از :
1-استفاده ابزاری از مقدسات و امام خمینی (ره) و رهبری و ولایت فقیه و شهیدان و ارزش های انقلاب اسلامی
2-نادیده انگاشتن دستاورد های مسلم انقلاب اسلامی و سیاه نگری
3-پرهیز از قومیت گرایی که وحدت ملی را خدشه دار می سازد.
4-ممنوعیت ورود به احوال شخصیه و حریم خصوصی نامزدها
اگر از این 4 مورد بگذریم قلمرو بس فراوانی برای ورود نامزدها به آنها و الزام به پاسخگویی وجود دارد که اهم بایدهای انتخاباتی دهم عبارتند از :
1-سند چشم انداز و ساز و کارهای عملیاتی کردن
2-اصل 44 قانون اساسی و برنامه های نامزدها برای اجرایی شدن آنها
3-تورم و راه حل مشخص کاهش آن
4-گرانی و راه مبارزه با آن
5-بحران مسکن و ساز و کارهای قانونی برای برون رفت از آن
6-اشتغال و ساز و کارهای کارآفرینی مولد و خلاق و حقیقی
7-امنیت اجتماعی و باید و نباید های آن
8-مذاکره و رابطه با آمریکا چرا و چگونه ؟منافع و ضرر های آن
9-آزادی و تبیین موضوع و سازوکارهای نهادینه کردن آن
10-گفتمان خط امام و رهبری و مولفه ها و مفصل بندی گفتمان
11-مبارزه با فقر و فساد و تبعیض با کدامین رویکرد و چگونه؟
12-انرژی هسته ای و دفاع از حقوق مسلم ایران و سازوکارهای آن
13-آزاد اندیشی و باید و نباید های آن
14-اختیارات قوای سه گانه و نحوه ی تعامل و همکاری با یکدیگر
15-هدفمند کردن یارانه ها چرا و چگونه؟
16-انقلاب اسلامی.توهم توطئه یا وجود توطئه حقیقی و درستی یا نادرستی آن
17-تهاجم فرهنگی و شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی یا تعامل فرهنگی
افزون بر اینها نامزد ها صریحا باید اعلام موضع کنند که از شعارزدگی فرسنگ ها فاصله دارند و برنامه محوری را پایه و مبنای اداره کشور می دانند.
ابوالفضل فاتح سخنگوی ستاد انتخاباتی میر حسین موسوی به اظهارات اخیر غلام کرباسچی رئیس ستاد مهدی کروبی پاسخ داد.فاتخ گفت : آقای کرباسچی طی اظهاراتی گفته بود مطالبات مردم را با رنگ سبز – سرخ یا سیاه نمی توان پاسخ داد .این خلط مبحث تعجب دارد.رنگ نمادی از تبلیغات است و مطالبات طی برنامه پاسخ داده خواهد شد .مگر مطالبات مردم با دیگر اقلام تبلیغاتی پاسخ داده خواهد شد که با رنگ نمی شود.اگر اندکی صبور باشند خواهند دید که موسوی با بهترین برنامه نیاز های کشور را پاسخ خواهد داد.
گروه سیاسی جام جم : نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشرو بودن انتخابات ریاست جمهوری این عرصه را میدانی برای حضور گسترده و مشارکت ملت ایران بویژه نخبگان و چهره های علمی و دانشگاهی و حوزوی وسیاستمداران معتقد و وفادار به مردم ونظام عنوان کرد.ابوترابی فرد گفت: با حضور چهره های سیاسی شناخته شده و برجسته از جریانات متنوع سیاسی و فکری کشور راه برای حضور حداکثری مردم با حضور گرایش های سیاسی متنوع هموار شده است.به گزارش ایسنا : نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اظهار امیدواری از این که در این چارچوب شاهد حضور تحسین برانگیز در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو باشیم گفت : امیدواریم مردم ایران انتخابی عزت بخش و اقتدار آفرین و مثال زدنی داشته باشند.ابوترابی فرد در ادامه اظهار کرد : از کاندیداهای ریاست جمهوری و هواداران آنان انتظار میرود در روش نفس و کلام خود اموزه های دینی و اخلاقی را معیار قرار داده و از موازین اخلاقی و دینی فاصله نگیرند.
صحبت های
زیادی چه در مجلس و هیئت دولت و چه در بین مردم درباره ی سن حق رای در انتخابات
ریاست جمهوری به عمل آمده است و خیلی ها با 15 سال(متولدین سال 1373) و خیلی ها با 18 سال (متولدین سال 1370) موافق بوده اند.اما باید
لحظه ای درنگ کرد و دید که آیا یک نوجوان پانزده ساله می تواند درک درستی از مسائل
سیاسی و اجتماعی داشته باشد.
بله در
بعضی مواقع نوجوانانی هستند که واقعا درک و شعور زیادی در مورد این مسائل دارند
ولی ما باید بدانیم و آگاه باشیم که همه ی نوجوانان دارای این درک و شعور بالا
نیستند و بعضی ها حتی به بلوغ شرعی هم نرسیده اند.
اما بعضی مواقع پیش می آید که افراد حتی در سنین بالا هم درک درستی از این مسائل ندارند و می آیند و رای می دهند. در مورد این گونه افراد باید گفت که متاسفانه هیچ راهکار و راه حلی پیشنهاد نشده و آن ها هم می توانند در انتخابات شرکت کنند.
اما یکی از راه حل های این مشکل آن است که زحمت را بر گردن آموزش و پرورش بگذاریم و از طرف معلمین خوب و توانا و آگاه در امر سیاست مثل دبیران اجتماعی فرهنگ سازی انتخاباتی به شاگردان شود و از طرف آنها به والدین کم سواد منتقل شود.
بنابراین تا زمانی که ما برای جا انداختن فرهنگ انتخاباتی و سیاسی در آموزش و پرورش عملی انجام ندهیم سن 18 سالگی برای حق رای بسیار سن مناسب و متعادلی می باشد.
دست نوشته مدیر وبلاگ
گروه سیاسی جام جم : در آستانه انتخابات شنیدن اظهارات کاندیداهای ریاست جمهوری و تطابق نداشتن آنها با یکدیگر بیش از هر زمانی ضرورت برگزاری مناظره میان چهره های سیاسی را نمایان می کند .اگر به صحبت هایی که این روز ها از سوی چهره های مطرح داوطلب انتخابات ریاست جمهوری بیان می شود نگاهی بیاندازید و میان گزارش های ارائه شده از سوی کاندیداهای منتقد دولت و آمار و ارقام ارائه شده از سوی دولت مقایسه ای به عمل آورید مشاهده خواهید کرد که قضاوت میان دو طرف کاری مشکل است.
به عنوان مثال برخی کاندیداها با اشاره به درآمد های بی سابقه ی نفتی در دولت نهم و برداشت زیاد از حساب ذخیره ی ارزی عملکرد دولت را زیر سوال می برند اما در سوی دیگر مسئولان دولت با ارائه آماری از پروژه های عمرانی در دولت نهم عملکرد خود را قابل قبول و بهتر از دولت های گذشته می دانند. یا شاهد بودیم که بعد از کنفرانس دوربان در حالی که حامیان دولت حضور رئیس جمهور را در این کنفرانس باعث افزایش اقتدار بین المللی ایران عنوان می کردند مخالفان دولت این مساله را زیر سوال می برند .همچنین می توان به انتقاد هایی اشاره کرد که نسبت به برخی تندروها در دوره اصلاحات مطرح می شود که با وجود این انتقادها آنها عملکرد خود را قابل دفاع می دانند.
البته مسلما شخصیت های سیاسی که خود را برای ریاست جمهوری کاندیدا کرده اند نسبت به وضع موجود انتقاد دارند و معتقدند با برنامه خود می توانند وضعیت کشور را ارتقا دهند و از همین رو طبیعی است که در صحبت های انتخاباتی نقد از جایگاه خاصی برخوردار است.اما برای مردمی که می خواهند از میان وضعیت فعلی و منتقدان آن که با برنامه های خود که به میدان آمده اند دست به انتخاب بزنند باید شرایطی فراهم شود که در فضایی عقلانی و به دور از احساس تصمیم گیری کنند.در اظهارات یکطرفه هر یک از شخصیت ها تلاش می کند با دست گذاشتن روی نقاط ضعف طرف مقابل و برجسته کردن نقاط مثبت خود شرکت کنندگان در انتخابات را متقاعد کند که به او رای بدهند.اما در جلسات منظره که با پرسش و پاسخ میان دو طرف شرکت کننده در جلسه برگزار می شود هر یک از شرکت کنندگان می کوشند تا با استدلال های خود رقیب را متقاعد کند و ماحصل آن می تواند به مردم در انتخاب اصلح یاری رساند.